این گزارش نشان میدهد که آلمان، از نگاه مهاجران تحصیلکرده در رتبه دوازدهم، از نگاه دانشجویان خارجی در رتبه سوم و در میان آن دسته از مهاجرانی که قصد ایجاد کار در آلمان را دارند، در رتبه ششم محبوبترین کشورهای جهان قرار دارد.
براساس این گزارش، مهاجران تحصیلکرده در کشور ژرمنها برای پیدا کردن موقعیت شغلی خوب با مشکلات زیادی روبرو هستند و در صورتی که مدرک خود را از کشوری خارج از اتحادیه اروپا کسب کرده باشند، شرایط بدتری را تجربه خواهند کرد. همچنین از نظر نسبت سطح درآمد افراد با مالیات و هزینه جاری، آلمان در رتبه بیستوپنجم قرار گرفته است. علاوه بر این، با وجود بازار کار خوب، ۷ درصد از مهاجران تحصیلکرده در این کشور بیکارند. سایر مهاجرانی که موفق به پیدا کردن کار میشوند نیز معمولا نمیتوانند شغلی متناسب با تحصیلات و تواناییهای خود پیدا کنند. براساس گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، در حالی که ۷۷ درصد از افراد تحصیلکرده متولد آلمان، شغلی متناسب با شرایط تحصیلی خود پیدا میکنند، تنها ۴۰ درصد از مهاجران کشورهای غیراروپایی با مدرک خارجی میتوانند کاری متناسب با تواناییها و استعداد خود پیدا کنند.
ماتیاس مایر، کارشناس مهاجرت از بنیاد برتلزمان در این باره گفت:« بسیاری از مهاجران تحصیلکرده در آلمان، نمیتوانند شغلی متناسب با استعدادهای خود پیدا کنند. این امر برای نیروی کار ماهر و اقتصاد ملی آلمان اصلا خوب نیست و همچنین مانع ورود افراد تحصیل کرده دیگر به کشور ما میشود.»
به گفته مایر، مسئولان هنگام پذیرفتن مهاجران باید به مهارتهای حرفهای آنها توجه کنند. به عنوان مثال در روند بررسی پرونده مهاجران، باید گزینهای در نظر گرفته شود که افراد دارای مهارتهای خاص و مورد نیاز آلمان در اولویت قرار گیرند.
یکی دیگر از مشکلات مهاجران تحصیلکرده، روند بررسی صلاحیت شغلی آنها است. مدارک تحصیلی و شغلی متقاضیان با معیارهای آلمان مطابقت داده میشود و این کار، به زمان زیادی نیاز دارد. توماس لیبیگ از مدیران سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در این باره گفت:« روند بررسی صلاحیت حرفهای افراد در آلمان بسیار پیچیده است. باید روش دیگری برای سنجش صلاحیت افراد به دست آوریم. به طور مثال در نروژ، تنها ظرف چند روز شرایط کلی متقاضیان برای حضور در یک فرصت شغلی مورد بررسی قرار میگیرد و روند بررسی آن اصلا پیچیده نیست.»
او همچنین خاطرنشان کرد که سیاستهای مهاجرتی تنها نباید براساس شرایط افراد متخصص گذاشته شود، بلکه همه اعضای خانواده باید در در نظر گرفته شوند:« باید بدانیم که مهاجرت نهتنها بر زندگی متخصصان، بلکه بر روی شرایط کاری و تحصیلی همه اعضای خانواده آنها تاثیرگذار است، بنابراین باید در سیاستگذاریهای خود درست عمل کنیم و در طولانی مدت، برنامههای بهتری را برای مهاجران و خانوادههای آنان در نظر بگیریم.»
لینک خبر:
نظر شما